Skip links
Inhoud

Geschiedenis

Han Janmaat is op zijn 14e begonnen bij zijn oom Gert en tante Do in de winkel te ‘s Gravenland. Han mocht mee helpen in de winkel en kwam er al snel achter dat worst maken “echt zijn ding is”. Zijn vader werkte ook in de winkel en was verantwoordelijk voor het slachten en de worstmakerij. Het was een echte ambachtelijke winkel, van A tot Z.

Han heeft ongeveer twee jaar gewerkt bij zijn oom en tante en is toen verder gaan kijken binnen het slagersvak. Hij is bij meerdere bedrijven gaan werken en heeft van alles gezien en geleerd. Zo heeft hij bij een worstmakerij, supermarkt en een slachthuis gewerkt. Tijdens deze periode heeft Han ook zijn slagervakopleiding behaald.

Na deze periode is Han gaan werken bij Slagerij Huurman. Met Huurman werd afgesproken dat Han de slagerij op termijn zou overnemen. Na zo’n 3 jaar was het zover en werd Han zelf eigenaar van de slagerij. Hij heeft de slagerij naar eigen zin verbouwd en verder uitgebouwd tot een mooie ambachtelijk en moderne slagerij.

Dit zie je vooral terug achter de schermen, waar een zeer professionele worstmakerij staat. Mocht u vaker in het winkelcentrum komen heeft u vast de worstmakerij weleens geroken. In de worstmakerij worden ontzettend veel worsten gemaakt op traditionele ambachtelijke wijze, zoals ze vroeger gemaakt werden. Wekelijks worden er zo’n 5000 worsten gemaakt.

Om bij de tijd te blijven en om stilstand te voorkomen doet Han al jaren mee aan vakwedstrijden en niet zonder succes. De producten van Han zijn al meerdere keren in de prijzen gevallen!

U bent elke dag welkom in de slagerij van Han Janmaat om zelf het ambacht te ervaren en te proeven!






Snelkoppelingen